Competition | New kindergarten in Brignano Gera d’Adda (BG)

A long brick wall comes from the forest, it spins framing a green field, it spins again enclosing a garden. Here there are some schoolrooms. Inside the buildings it separates service rooms from the children rooms and walk again until a court along the building that hosts the babys. On the opposite side, a white wall walks along Via Vittorio Emanuele until the War Memorial, protecting the access to the school. Then it raises up and becomes the covered square at the entrance of the kindergarten. This square is the link between the school and the town hall and becomes also the door of the city.

Project category
Architecture

Team
Thomas Lepore, Nicola Losi

Year
2011

Promoter
Comune di Brignano Gera d’Adda (BG)

Award
PROGETTO SEGNALATO